Radiatiile infrarosii IR: nu sunt vizibile pentru ochiul uman, dar pielea noastra le percepe ca si caldura ("radiatii termice“): statul in soare ne incalzeste foarte rapid, iar daca ne mutam in umbra ne racorim la fel de rapid, desi temperatura aerului este aproximativ aceeasi, atat in umbra cat si la soare.

In functie de lungimea lor de unda se impart in 3 subdiviziuni :

1. IR-A (unde scurte 0,75 - 1,4 µm) contin cea mai mare parte a energiei, prin urmare pot sa patrunda pana la nivel subcutanat;

2. IR-B (unde medii 1,4 - 3,0 µm) patrund pana la nivelul dermului

3. IR-C (unde lungi 3,0 - 1000,0 µm) patrund doar pana la nivelul epidermei

Radiatiile infrarosii A (IR-A):

Potrivit cercetatorilor, radiatiile infrarosii-A radiatii pot duce la imbatranirea prematura a pielii atunci cand pielea este expusa la soare.

 Deci,este necesar sa protejam pielea si impotriva IR-A atunci cand stam  la soare.
IR-A ataca mitocondriile din celulele pielii, ele fiind "centralele electrice ale celulelor ", deoarece produc energia necesara pentru toate procesele de viata.

In mitocondrii, IR-A duc la formarea de asa-numiti radicali liberi - compusi agresivi care pot deteriora celulele corpului. In cazul in sunt produsi in exces, mecanismele de aparare antioxidante ale organismului nu mai fac fata si acest lucru duce la stres oxidativ. Ca o consecinta enzimele de descompunere a proteinelor precum si enzimele care construiesc proteine (colagenul)  sunt, in acelasi timp, inhibate. Acest efect negativ dublu cauzeaza imbatranirea prematura a pielii, scade elasticitatea, pielea nu mai poate retine umezeala si devine mai uscata.
De aceea, persoanele care petrec prea mult timp la soare au multe riduri la varste relativ tinere.

Conform rezultatelor cercetarilor actuale, spre deosebire de radiatiile UV, IR-A nu pot fi absorbite de catre FI (substantele filtru de pe piele), ele fiind capabile sa patrunda pana in hipoderm.

Soarele inseamna distractie, dar pielea ta nu va uita o singura raza de Soare!
De aceea, Ladival ofera protectia solara completa, importriva tuturor tipurilor de radiatii, si mai ales impotriva IR-A cu inalt potential alergen si cancerigen!


Rezultatul cercetarilor de mai multi ani desfasurate in colaborare cu Universitatea Heinrich-Heine din Düsseldorf este Defensil Komplex®.
Defensil Komplex® reprezinta mecanismul de protectie in profunzime a pielii, este un filtru impotriva radiatilor infrarosii. Este un complex patentat de antioxidanti extrasi din surse naturale:  extract de seminte de Vitis Vinifera , extract de alge marine Anacystis nidulans, vitamina E.
Ladival®  este singura gama pentru protectie solara care protejeaza pielea impotriva tuturor tipurilor de radiatii,  UV-A, UV-B , si mai ales impotriva IR-A cu inalt potential alergen si cancerigen!

Toate produsele Ladival® contin Defensil Komplex®.


Ladival®  combate efectele nocive imediate ale radiatiilor solare ( arsuri solare, alergii) si atenueaza efectele daunatoare pe termen lung ale expunerii la soare (previne imbatranirea fotoindusa si reduce riscul aparitiei cancerului de piele). 

Ladival® actioneaza atat pe piele, prin blocarea radiatiilor ultraviolete UVA si UVB cat si in profunzimea pielii prin sisteme de protectie impotriva efectelor negative ale  radiatiilor IR-A in piele.

 Ladival®   acorda o atentie deosebita protectiei impotriva degradarii colagenului cauzata de radicalii liberi produsi de mitocondrii sub actiunea radiatiilor infrarosii a (produsele Ladival sunt bogate in antioxidanti, cu efect anti-imbatranire).

Gama Ladival cuprinde forme pentru copii,  pentru adulti, adaptate fiecarui tip de piele  si formule speciale pentru piele alergica. Gama pentru copii are impermeabilitate extra, este adaptata pentru pielea delicata a copiilor si poate fi utilizata si de catre adulti. Produsele Ladival de ingrijire dupa plaja au efect antiinflamator si de racorire a pielii.

Produsele Ladival nu contin conservanti, coloranti, parfumuri, uleiuri siliconice, emulgatori PEG (Ladival foloseste emulsii pe baza de grasimi folosite si in industria alimentara).


Produsele sunt testate dermatologic.